Певицата Мария

Истинското име на една от най-известните поп фолк певици в България - Мария е Мария Панайотова Кирова, родена е в Стара Загора на 13 януари 1982 г. Отличава се с оригинално музикално и медийно присъствие. Влиза в поп фолк бизнеса през 2000 година като изпълнител на "Пайнер мюзик". Дебютният албум на певицата Мария се казва "Спомен" и излиза на пазара през 2000 година. Озаглавен е на едноименния голям хит на певицата през 2000 година "Спомен", а в албума пускат и ремикс на песента. До момента Мария има над 8 албума, от който и видео албуми и отделно това доста други песни извън албуми, като голяма част от тях са дуетни с други популярни изпълнители. Някой от тях са Емилия, DJ Джери, Илиян, Цветелина Янева, Дамян, DJ Живко Микс и други.

Мария е известна по клюкарските издания с прякора си "Мара Отварачката", който идва след появяването и в рекламата на бира "Ариана". През 2009 година е част от журито на последният сезон на "Music Idol", което и допринася още едно музикално отличие - "Оригинално медийно присъствие".

Певицата взима участие в две турнета от серията "Планета дерби" и две участия в "Планета прима", а през 2006 година участва и в "Планета Мура Мега". Взима участие във всички Годишни музикални награди на Телевизия „Планета“ и всички концерти по повод рожденни дни. Награждавана е повече от 9 пъти, една част от нейните награди са: 2003 - Годишни награди на ТВ "Планета" - Награда на генералния спонсор за най-атрактивни видеоклипове, 2004 - Годишни награди на ТВ "Планета"- Видеоклип на годината - "Твоят град", 2006 - Годишни награди на ТВ "Планета" - Награда за "Най-стилна визия във видеоклипове", 2009 - Годишни награди на ТВ "Планета" - Оригинално медийно присъствие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар